Alutech

Alutech

Jó helyen jár, ha megbízható és kiváló minőségű szekcionált garázskaput szeretne!

Miért a legjobb választás? 

9 érv

 

 

Típusok:

 

Classic húzórugós

Classic húzórugós

Torziórugós

TorziórugósMűködtető mechanizmus szempontjából - két különböző típus különböztetünk meg,  az úgynevezett húzórugós, illetve torziórugós kivitel. A garázskapu típusának kiválasztását számos technikai jellemző befolyásolhatja, ilyen például a szerkezet maximális mérete, a nyílás esetleges sajátosságai illetve a további opciókkal és tartozékokkal történő felszerelés lehetősége.

Jellemzők:  

 

 Méretek:
max. kapuszélesség: 6 m
max.kapumagasság: 3,085 m
 

Sokféle kialakítási lehetőség:
5 különböző felületi minta és a RAL színpaletta több mint 200 színárnyalata áll rendelkezésre.

 

Energiavédelem:
a 45 mm vastag szendvicspanelekből felépülő kapuk kiváló hőszigetelést biztosítanak. A szerkezeten körbefutó fagy elleni védőszigetelés gátolja a kapu felületén keresztül történő hőveszteséget.

 

Felszerelési lehetőségek:
a garázskapuk felszerelése akár 100 mm áthidaló magasság esetén is kivitelezhető.

Magas biztonság:
a kapuk biztos védelmet nyújtanak az ujjak becsípődése, beakadás benyúlás és vágási sérülések ellen. 
 Hosszú élettartam:
a rugós mechanizmust 25.000 ciklusra tervezték és több mint 17 évig tartó zavartalan működést garantál a kapu naponta többszöri nyitása és zárása esetén.
 Egyszerű működtetés:
a garázskapu nyitásához szükséges maximális erő 150 N (≈ 15 kg) alatt van. További kényelmet nyújt a sokféle hajtásrendszer.
 

 

Kiváló hőszigetelés, és panel kialakítás:

 

Trend kapuk 40 mm vastag panelekkel készülnek. Fűtetlen garázsokhoz és enyhe éghajlati viszonyokra tervezték. A kapuk megfelelnek az összes európai biztonsági szabványnak. Az alapkivitel is biztosítva van kapuszárnyleválás, újbecsípődés és hirtelen lezáródás ellen.

 

 

 

A kiemelkedő hőszigetelési képességeket többek között az alábbi szervezetek laboratóriumi vizsgálatai is igazolják:
- Saint-Petersburg State University of Architecture and Civil Engineering (SPbGASU)
- Federal State Unitary Enterprise D.I. Mendeleev All-Russian Research Institute of Metrology

 

 • A 45 mm-es panelek a piacon fellelhető legvastagabbak közé tartoznak. Termikus fizikai tulajdonság tekintetében egy 600 mm vastag falazattal hasonlíthatók össze. Az U-érték 1,1 m2K/W
 • Polimer EPDM tömítőanyag, amely alacsony hőmérsékleten is egyszerre biztosítja a mechanikai szilárdságot és rugalmasságot, illetve hangszigetelést.
 • A habosított CFC mentes poliuretán hab tömítés alacsony hővezetési jellemzőkkel bír és környezet barát.
 • Az illesztési pontok és átfedések polimer (EPDM) gumitömítéssel vannak ellátva, melyek megakadályozzák a hő és légáramlást és alacsony hőmérséklet esetén is megőrzik mechanikai szilárdságukat.
 

Tartós és erős panelek:

 

 

 • A panelek burkolata 0,4 mm vastagságú horganyzott acéllemezből készül, melyen cink, majd pedig kétrétegű polimer bevonatot képeznek.
 • Az Alutech kapukat többszörös bevonat védi korrózió ellen. Az acélpánt, amiből a szendvicspanelek készülnek, egy vastag cink bevonattal van ellátva és poliuretán réteggel van bevonva (PUR-PA bevonat). A PUR-PA bevonat ellenáll a hőmérséklet és a páratartalom ingadozásainak, illetve a tisztítószerek és vegyszerek esetleges káros hatásainak is.
 • A panel elülső oldalát poliuretán-poliamid (PUR-PA) bevonat borítja, amely bizonyos fokú ellenállást képez a mechanikai behatásokkal - karcolásokkal szemben.
 • Az illesztési pontok és átfedések polimer (EPDM) gumitömítéssel vannak ellátva, melyek megakadályozzák a hő és légáramlást és alacsony hőmérséklet esetén is megőrzik mechanikai szilárdságukat.

 

 

Szendvicspanelek egyedi kialakítása:

 

A szendvicspanelek felső és belső acéllemezei kapcsolódnak egymáshoz. Ily módon erős napfény esetén sem rétegződnek a szekciók, ami különösen fontos a déli országokban és épületek déli oldalán található kapuk esetén. A köztes zsanérok a lemezek csatlakozási pontjain és így a fém mind a négy rétege révén vannak rögzítve, ami kiváló illesztési rögzítettséget biztosít. Ez a rögzítésnek még nagyobb stabilitást kölcsönöz. Az acéllemezek biztos kapcsolódása kizárja a panelek rétegződését a kapu hirtelen lezuhanása és lökésszerű terhelése esetén. A Classic típusú kapuk köztes zsanérjai és szögvasai kiváló korrózióvédő hatású rozsdamentes acélból készülnek.

 

Vasalatok és mechanizmus:

A garázs belső terének optimális kihasználásához a megfelelő vasalat típust kell kiválasztani és meghatározni a szekcionált kapukhoz.

A legfontosabb paraméterek a megfelelő vasalat típus kiválasztásnál az áthidaló magassága, az oldaltávolságok és a kapu beillesztési mélysége befelé.

 

A Trend kapu keretén és a hardveres részei  a következő képen állnak össze:

 • E tartozékok alapban fehérek (RAL 9016-hoz közeli színűek). A vevő kívánságára a kapuszárny színével megegyező színű festést is kaphatnak.
 •  Festett keret lábak és új „C” kialakítású szerelvény profil, ezeknek sima a felülete és lehetővé teszik, hogy a keret és a szerelvény rész 50 mm-re behatoljon a szerkezeti nyílásba, látható szerelési lyukak nélkül. A kapuval együtt szállítjuk az új keret lábakat megerősítő konzolokat valamint az előre beszerelt karcsúsított EPDM tömítéseket, amelyek kiváló védelmet biztosítanak a külső elemekkel szemben!
 • Csapadékos időjárás esetén a víz összegyűlik a kapu talapzata körül. Műanyagból készült szögidom rudak minimalizálják a korróziót nedves vidékeken, hosszú időre megőrizve a kapu esztétikus megjelenését.

 

 

 

 

Huzat elleni védelem

 

Az állítható görgőbakok szoros illeszkedést biztosítanak a kapuszárny és a szigetelőbetétek között. Így nincs huzat, és a helyiségből nem illan el a meleg.
A beállítás felszereléskor és a karbantartás során valósítható meg.

 

 

Csendes nyitás/zárás

 

 

A gördülő csapágyazású görgőknek köszönhetően a kapuszárny simán és csendesen mozog.
Az Alutech kapukba zárt, porvédős, nedvességálló golyóscsapágyakat építenek. Ezek a csapágyak nem igényelnek kenést, és hosszú időn át megbízhatóan üzemelnek   

 

Rugós mechanizmus:

a kapulap súlyának kiegyensúlyozását 25.000 ciklusra tervezték. Ez az élettartam több mint 17 évig biztosítja a kapu zavartalan működését (naponta többszöri nyitás és zárás esetén).

 

Torziós rugók
 

 

 
 
 A kapu standard vasalata a hagyományos beszerelt változat, amelynél a rugós tengely a kapulap fölött van. A kapu derékszögben nyílik. A min. áthidaló magasság 210 mm.
 Az alacsony áthidaló vasalatot legalább 100 mm-es áthidalóhoz tervezték.

 

 

Húzórugók

 

 

Az olyan garázsokhoz, amelyeknél nincs oldaltávolság és áthidaló, ahol tehát a nyílás a teljes falat elfoglalja, egy egyedülálló megoldás - a beépített keretelem - áll rendelkezésre. Húzórugós típusú garázskapukat kiváló ár-érték arány jellemzi. Megbízható és gazdaságos megoldás max. 3500 mm széles és 3085 mm magas garázs-nyílásokhoz.

A tulajdonságok a kép mellett felsorolás szerűen:

 

 • - A garázskapuk felszereléséhez csupán 100 mm áthidaló magasság szükséges. A beszerelés oldalsó vagy felső áthidaló nélkül lehetséges (alagút típusú nyílás).

 • - Két pár rugó megbízható védelmet nyújt a kapulap zuhanása ellen, a "rugóban rugós" rendszer pedig véd a visszahúzás ellen (rugó kitörése a sínekből) rugótörés esetén. Ez az egyedülálló rögzítési típus szabadalommal védett   A kapu kifinomult formája lehetővé teszi a rugók feszességének gyors növelését vagy csökkentését működés közben, ily módon csökkentve a karbantartási költségeket.

 

 

 

Panel Típusok

 

Az ALUTECH szekcionált kapuknak két típusa van – TREND és CLASSIC. Ez megkönnyíti Önnek a választást, hogy ingatlanának és lakhelye specifikus időjárási körülményeinek a legmegfelelőbb kaput válassza. Tökéletes hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező garázskapujaink komfortos hőmérsékletet biztosítanak a házban, télen és nyáron egyaránt.

Classic kapuk panelvastagsága 45 mm, hőátbocsájtási tényezőjük: 1,06 W/m2К
*(ez megegyezik egy 60 cm vastag téglafaléval)

Trend kapuk panelvastagsága 40 mm, hőátbocsájtási tényezőjük: 1,35 W/m2К
*(ez megegyezik egy 55 cm vastag téglafaléval)

 

Választható panel felületek: 

 

Faerezett

Faerezett

Woodgrain

Woodgrain

sima

sima

 

Választható panel típusok:

 

 

Panel színek:

 Egyszínű panelok

 

Woodgrain Panelok

 

 

 

 

 

BIZTONSÁG:

Alutech szekcionált kapuk teljesen mértékben megfelenek az európai biztonsági előírásoknak és követelményeknek, melyeket európai akkreditált laboratóriumok vizsgálatai igazolnak. A termék a vonatkozó előírásoknak megfelelt és szabadon forgalmazható az EGT-n belül, így CE minősítéssel rendelkezik.

Európai biztonsági szabványok: EN 12604, EN 1245

Szeretnék többet tudni róla »

« Termékek

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ

Facebook

Yoututbe