AluLine

AluLine

AluLine típusú osztott-keretes szekcionált kapuk

Mérete: szélessége max. 5000 mm és magassága max. 6000 mm.
Az AluLine típusú kapuk exkluzív és elegáns dizájnnal rendelkeznek. Speciális alumínium profilokból készülnek, ami révén a panelek illesztése alig észrevehető. A profil látható része mindössze 65 mm, ami biztosítja a konstrukció maximális átláthatóságát és könnyedségét.
 
Az AluLine típusú kapuk jellemzői:
 • Mérete: szélessége max. 5000 mm és magassága max. 6000 mm.
 • Kiváló hőszigetelés. Az AluLine típusú kapuk hőátbocsátási tényezője 4,35 W/(m2K)
 • A standard színek széles palettája lehetővé teszi, hogy megtaláljuk a vonzó és ugyanakkor gazdaságos megoldást minden arculathoz. Egyedi kívánságra az AluLine típusú kapuk a RAL paletta minden színében elkészíthetők.
 • Kitöltés típus kiválasztása: Akril üvegezés vagy kompozit panelek. A kompozit panelek a RAL paletta minden színével bevonhatók.
 • Garantált biztonság: a kapu standard változata rozsdamentes acélból készült köztes zsanérral és görgős szögvassal, valamint egy védőberendezéssel van felszerelve az ajtólap lezuhanása ellen rugótörés és kábelszakadás esetére.
 • A kapuk különböző dizájn változata a függőleges kereszt-profilok számának és helyének változtatása révén:
 
AluLine típusú kapuk

AluLine típusú kapuk

2 világító ablakkal (standard felosztás szekciókra)

AluLine típusú kapuk

AluLine típusú kapuk

4 világító ablakkal (több függőleges világító ablak)

AluLine típusú kapuk

AluLine típusú kapuk

egy világító ablakkal (kevesebb függőleges világító ablak)

 

Vasalat típusok

 A szekcionált kapuk vasalat-típusa a futósínek és a torziós rugók elrendezésének lehetősége a helyiség és a nyílás paramétereinek függvényében. Az AluLine típusú kapuk különböző konstrukciós változatban állnak rendelkezésre, amelyek figyelembe veszik a különböző helyiségek különleges adottságait:
 
 • A kapu standard vasalata a klasszikus beszerelt változat, amelynél a rugós tengely a kapulap fölött van. A kapu derékszögben nyílik.
 • Az alacsony nyílásáthidaló vasalatot alacsony ütközési pontú helyiségekben használják.
 
Standard vasalat

Standard vasalat

Alacsony nyílásáthidaló vasalat

Alacsony nyílásáthidaló vasalat

 •  Az osztott-keretes szekcionált kapuk függőleges vagy magasított vasalat típusai ideálisak magas belmagasságú épületekhez. A tengely elhelyezkedése a helyiség sajátosságaitól, tehát például a fűtés és szellőzés csővezetékeitől, a különböző konstrukcióktól, stb. függ.
  
Magasított vasalat-típus felső

Magasított vasalat-típus felső

Magasított vasalat-típus alsó

Magasított vasalat-típus alsó

Függőleges vasalat felső tengellyel

Függőleges vasalat felső tengellyel

Függőleges vasalat alsó tengellyel

Függőleges vasalat alsó tengellyel

 •  Sátortetőhöz tökéletes a tetőkövető vasalat A dőlésszög 5 és 45° közötti tartományban van
 
Tetőkövető vasalat

Tetőkövető vasalat

Alacsony tetőkövető nyílásáthidaló

Alacsony tetőkövető nyílásáthidaló

Magasított tetőkövető vasalat felső tengellyel

Magasított tetőkövető vasalat felső tengellyel

Magasított tetőkövető vasalat alsó tengellyel

Magasított tetőkövető vasalat alsó tengellyel

Nagy méretű kapukhoz használható a két-tengelyes kiegyensúlyozó rendszer, ami két szinkronban forgó tengelyből áll és mindkettő torziós rugókkal rendelkezik. Ebben az esetben minden típusú vasalat lehetséges az alacsony nyílásáthidaló és a tetőkövető vasalaton kívül. Az AluLine típusú kapuk különböző vasalat típusaival kapcsolatos részletes információk a műszaki dokumentációban találhatók.
 
Paneltípusok
 
Az AluLine típusú kapuk 45 mm vastagságú osztott-keretes panelekből készülnek. A speciális alumínium profilok elrejtik a panelek közötti illesztést és ily módon egységes benyomást keltenek. A profilok látható része mindössze 65 mm.
 
Az AluLine típusú kapuk standard színpalettája tartalmazza a szekcionált kapuk számára használt legnépszerűbb színeket.
 
Az AluLine típusú kapuk a RAL színpaletta minden színével vagy ADS 703 réteggel bevonhatók.
 

Osztott-keretes panelek kitöltési változatai

 
A kapukat standard változatban dupla akril üvegezéssel szállítjuk, ami beengedi a napfényt és ezáltal biztosítja a helyiség vonzó áttekinthetőségét. Az akril egy nagyon ütésálló anyag és átláthatóságát éveken át megőrzi.
 
Az AluLine típusú kapuk kapulapjához szendvicspanelek is alkalmazhatók. Kívül és belül stukkó mintázattal rendelkeznek és a RAL színpaletta minden színével bevonhatók.
 
Az osztott-keretes szekciók és szendvicspanelek kombinációja egyedi kapu-kialakítást tesz lehetővé.
 
 
Előnyök
 
Tökéletes design
 

Az AluLine típusú kapuk potenciálja lehetővé teszi egyedi kapuk kialakítását: a szekciókhoz és kompozit panelekhez különböző kitöltések és számos szín választható. A függőleges világító ablakok helyzete és mennyisége is egyedileg módosítható.

 
Korrózióvédelem
 
Az AluLine típusú kapuk működőképessége, funkcionalitása és esztétikája kiváló minőségű anyagok felhasználásának eredménye, amelyek korrózióállók:
 • Az AluLine típusú kapuk standard kialakításában rozsdamentes acélból készült köztes zsanérok és szögacélok kerülnek alkalmazásra
 • Az osztott-keretes szekciók porszórt alumínium profilokból készülnek
 • Magas páratartalom esetén további védelmet nyújt a korrózióálló anyagokból készült speciális tartozék-készlet
 
Tökéletes tartósság és stabilitás
 

Az egyik legfontosabb követelmény az osztott-keretes szekcionált kapuk mindennapi használatához a rugók élettartama. Az AluLine típusú kapuk esetén a minimális élettartam 25.000 ciklus és akár 100.000 ciklusra is növelhető.

A köztes zsanéroknak egyedi "ívelt lap" konstrukciója van, ami révén minden egyes zsanér 715 kg szakító terhelést bír ki. A húzókötelek hatszoros szakítószilárdságúak.

 
 Biztonság
 

Az osztott-keretes szekcionált AluLine típusú kapuk maximális biztonságot garantálnak:

 • Az osztott-keretes szekcióknak speciális formájuk van és ezáltal védelmet nyújtanak az ujjak becsípődés ellen - az egyik legfontosabb EU-követelmény a kapuk biztonsága tekintetében
 • A kapuk alapfelszereltségként kilincses kapcsolódást tartalmaznak, amelyek rugótörés esetén blokkolják a kapulap mozgását
 • A kapuk biztonsági berendezéssel vannak felszerelve a kapulap lezuhanása ellen kötélszakadás esetén
 • Az említett biztonsági berendezésen kívül az automatizált kapukban az elektromos meghajtás elektronikus terhelés-szabályozása kerül alkalmazásra a kapu emelése és leengedése során.
 • Az elektromos meghajtás blokkolás megszüntető mechanizmusának köszönhetően az áramellátás megszakadása esetén a kapu kézi működtetésre állítható.
 • A kapu komponenseinek nincsenek éles szélei, ily módon nem lehetséges beakadás, valamint vágási sérülés.
 
A Günther-kapuk megfelelnek az EN 12604 és EN 12453 EU biztonsági szabvány követelményeinek.
 
Opciók
 
 Az ipari kapuk automatikus működése
 
Az ipari kapuk automatikus működése
 Az AluLine típusú kapuk kapulapjának súlya az egyedileg összeszerelt torziós rugók révén egyenlítődik ki. Ezáltal könnyen és kényelmesen nyitható kézzel. Az elektromos működtetés maximális kényelmet és biztonságot garantál. Kiegészítők széles választéka kapható: Optikai érzékelők, jelzőlámpák, közlekedési lámpák, kezelő panelek és távirányító pultok.
 
Fűtetlen vagy magas páratartalmú helyiségekhez speciális automata rendszerek állnak rendelkezésre.
 
Készlet magas páratartalmú helyiségekhez
 
 
Készlet magas páratartalmú helyiségekhez
 Az AluLine típusú kapuk vízparti vagy magas páratartalmú területeken elhelyezkedő ingatlanban történő használata esetén speciális készlet ajánlott. A kínálatban megtalálhatók színes sínek, rugók és rögzítő elemek, valamint rozsdamentes acélból készült tartozékok. Ez az opció növeli a kapuk korrózióvédelmét és meghosszabbítja azok működési idejét.
 
Betörés elleni védelem 
 
Egy speciális, felemelés elleni biztonsági rendszer blokkolja a kapulapot és megakadályozza a kapu illetéktelenek által történő kinyitását.

« Ipari kapuk

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ

Facebook

Yoututbe